Heet & Lekker

Voor iedereen zo als een kind zo blij door Thailand rondhuppelde van het ene eettentje naar het andere en de echte Thaise currysmaak nu af en toe mist. Recept hieronder is redelijk pittig (maar niet auw-auw-auw-pittig), voor twee personen, grotendeels geplagieerd van Carlo van La Cucina, maar aangevuld met foto’s. Thaise toko’s hebben alle onderdelen die je nodig hebt, als je in Amsterdam Centrum of West woont is er Tampopo aan de Haarlemmerdijk (open na 6 uur, handig voor kantoorslaven)

Stap 1: Curry (De Pasta)

Met de currypasta kun je zeker twee maaltijd bereiden (blijft maandenlang goed in de koelkast). Bereidingswijze is simpel: alles in de blender, dan alles in de vijzel. Doorvijzelen tot je echt een pasta-achtige substantie hebt. In potje doen want dat bewaart makkelijk. Done! Tijd voor een Thais biertje.

Stap 2: Curry (Het Gerecht)

Bak de currypasta even aan in de olie (niet laten aanbranden), kip erbij en roerbakken tot de kip niet meer roze is, kokosmelk erbij, aan de kook brengen, groenten toevoegen, even laten koken. Dan een eetlepel vissaus, een halve eetlepel suiker, en de kaffirlimoenblaadjes erbij. Laten borrelen tot de groente beetgaar is. Van het vuur af, in een kom gieten, basilicumblaadjes erdoor vouwen, opdienen, samen met een kom gekookte rijst. Opdienen, smullen. Lekker met bier.

Wednesday September 22, 2010 / recipe / front page